Ett konstnärshem

Öppet i ateljén, galleriet & trädgården
Söndagen 2 juni 2019, kl. 12-16

Underbart är kort. I dubbel bemärkelse. Min kanske bästa men mest omfattande utställning någonsin är över. Konsthelgen på slottet är ett minne blott, men helt underbart! Jag kan inte låta bli att tänka på hur bra det blev. Alla människorna, alla möten och samtal. Middagen på lördagen… söndagen då portarna slogs upp och slottet visades från sin bästa möjliga sida. Generöst och med mycket värme. Proffsigt och med stor personlighet. En del av konsten som visades på Noors slott ska snart vidare till Arlanda VIP- Lounge…

Mitt parallellspår i måleriet en längre tid är inspirerat av natur och trädgård. “Paradiset” och “Trädgårdsliv” har fått sin uppföljare i “Fågel grön”. Stora dukar som hänger i galleriet nu. En fjärde duk hänger i biblioteket och utmanar. De nya brickorna är här! Förhoppningsvis tillsammans med brickställ, resultatet av ett samarbete med Jocke Slöjdare. De tog nämligen slut på Noors slott. Succé? Ja, men Jocke tillverkar fler! Jocke har för övrigt väckt liv i gamla idéer om att göra tyger. Eller tapeter? – Ja, ni är många som genom åren har klappat mig ömt på axeln och menat att det borde jag göra! Det är spännande att ta den tanken på allvar nu… Det finns ett eventuellt projekt för framtiden? Läs om Jocke på http://www.jockeslojdare.se 

I min trädgård är det “mellan hägg och syren”. Våren går sakta över till sommar och vi planerar kommande projekt. Förra sommarens potager har fått vindskydd av en avenbokshäck och vi har avnjutit både körsbärsblom och sparris! Ta gärna del av trädgården när du kommer! En del besökare kommer enkom för den och det är fantastiskt roligt. Helt ok!

Vill du prata om min bok och särskilt begåvade barn så gör jag gärna det! Boken finns till försäljning hos mig.

Du är varmt välkommen!

PS. Du kan alltid ringa eller skriva en rad om du vill komma en tid som passar dig bättre! DS.

Ur Reijas Trädgårdar; “Paradiset”
(motivet finns på den runda brickan) 

 

2019-05-07