Ett konstnärshem

Öppet i ateljén, galleriet & trädgården
Första söndagen i månaden.
 5 april kl. 12-16
“Balladen om liten svart”, olja 70 x 69 cm

Mitt parallellspår i måleriet de senaste åren är inspirerat av natur och trädgård, inte minst min egen. Målningarna “Paradiset”, “Trädgårdsliv” och “Fågel grön” har under hösten fått sina uppföljare i “Calles klätterträd” och “Gränsland”, stora dukar som nu hänger i galleriet och biblioteket.  De här bilderna har jag använt mig av på olika sätt, t.ex till glasunderlägg och brickor. Kuddarna i linnetyg är äntligen här samtidigt som jag har lust att utmana ryaknuten ännu en gång! Mattan till vårt lilla bibliotek blev färdig lagom till advent. Ja, jag har så många idéer och jag har inte glömt mitt löfte att tänka tyg och tapet! Trädgårdarna skulle göra sig som fondväggar…

Jag går mina rundor i trädgården efter den märkligaste av vintrar. Jag borde måla, trodde att jag skulle måla men tankarna snurrar kring ett orangeri. Ska vi eller ska vi inte? Mina nya produkter behöver ett förråd, likaså växterna i vinterförvaret…det ena ger det andra. Jag hör hur fåglarna sjunger upp utanför ateljédörrarna och ser fram emot körsbärsblom och sparrisknoppar och undrar om den nya avenbokshäcken klarar Kronhems vinter? Roligt att så många besökare vill tar del av trädgården!

Vill du prata om min bok och särskilt begåvade barn så gör jag gärna det! Det känns så viktigt att synliggöra de här barnen, att öka kunskapen om dem .

Du är varmt välkommen!

PS. Du kan alltid ringa eller skriva en rad om du vill komma en tid som passar dig bättre! DS.

Ur Reijas Trädgårdar; “Paradiset”
Motivet finns på den runda brickan – fler produkter under “Reijas trädgårdar”! 

2020-03-04