Ett konstnärshem

Utökade öppettider!

Öppet i ateljén, galleriet & trädgården
Alla söndagar i sommar kl.12-16 Med start den 3 maj!

Jag är tacksam för all visad hänsyn, som att ett sällskap i taget vistas i ateljén och galleriet. Eventuella förändringar i öppettiderna meddelas här.

“Balladen om liten svart”, olja 70 x 69 cm

Mitt parallellspår i måleriet de senaste åren har varit inspirerat av natur och trädgård, inte minst min egen. Målningarna “Paradiset”, “Trädgårdsliv” och “Fågel grön” fick i höstas sina uppföljare i “Calles klätterträd” och “Gränsland”, stora dukar som nu hänger i galleriet och biblioteket.  De här bilderna har jag använt mig av på olika sätt, t.ex till glasunderlägg och brickor. Kuddarna i linnetyg är äntligen här samtidigt som jag har lust att utmana ryaknuten ännu en gång! Mattan till vårt lilla bibliotek blev färdig lagom till advent. Ja, jag har så många idéer och jag har inte glömt mitt löfte att tänka tyg och tapet! Trädgårdarna skulle göra sig som fondväggar…

Jag går mina rundor i trädgården efter den märkligaste av vintrar, och vårar för den delen. Jag borde måla, trodde att jag skulle måla mer men jag är påverkad av läget i världen. Jag delar karantänen med min man som arbetar hemifrån och känner tacksamhet över vår lilla oas och bubbla. Tankarna snurrar också kring ett orangeri. Ska vi eller ska vi inte? Mina nya produkter behöver ett förråd, likaså växterna i vinterförvaret…det ena ger det andra. Det är mellan hägg och syrén, min bästa tid på året då jag njuter som mest och jag tänker att det är roligt att så många besökare vill tar del av trädgården! Det känns självklart att vi delar med oss av vårt paradis i sommar!

Vill du prata om min bok och särskilt begåvade barn så gör jag gärna det! Det känns så viktigt att synliggöra de här barnen, att öka kunskapen om dem .

Du är varmt välkommen!

PS. Du kan alltid ringa eller skriva en rad om du vill komma en tid som passar dig bättre! DS.

Ur Reijas Trädgårdar; “Paradiset”
Motivet finns på den runda brickan – fler produkter under “Reijas trädgårdar”! 

2020-05-13