ETT KONSTNÄRSHEM

Öppet i ateljén, galleriet & trädgården + Nya butiken söndagar kl. 12-16

Jag är tacksam för all visad hänsyn, som att ett sällskap i taget vistas i ateljén, galleriet och butiken, samt orangeriet. Eventuella förändringar i öppettiderna meddelas här och på Instagram.

Du kan alltid ringa eller skriva en rad om du vill komma en tid som passar dig bättre! 0704-93 86 79 eller info@reija.se

“Solhattar”, olja 120 x 100 cm

Mitt parallellspår i måleriet de senaste åren har varit inspirerat av natur och trädgård, inte minst min egen. Målningarna “Paradiset”, “Trädgårdsliv” och “Fågel grön” fick förra hösten sina uppföljare i “Calles klätterträd” och “Gränsland”, stora dukar som nu hänger i galleriet och biblioteket. De här bilderna har jag använt mig av på olika sätt, t.ex till glasunderlägg och brickor. Kuddarna i linnetyg är äntligen här samtidigt som jag har utmanat ryaknuten ännu en gång! Nya mattor till vårt gästrum är precis färdiga. Ja, jag har så många idéer och jag har inte glömt mitt löfte att tänka tyg och tapetTrädgårdarna skulle bli fina fondtapeter!

Jag har gått mina rundor i trädgården och blickat tillbaka på det märkligaste av år… Vi bestämde oss trots pandemin och ovissheten att tro på framtiden och utvecklingen av ett konstnärshem. En liten butik blev färdig under sommaren samtidigt som ett orangeri började byggas. Växterna har flyttat in lagom till frostnätterna och vännen antikhandlaren har fått i uppdrag att hitta en lämplig soffa. Under kommande vår ska huset putsas och någon slags terrass ska anläggas. Jag hoppas på en trädgårdsfest så småningom och låter allt det här inspirera mitt måleri i vinter och kommande vår.

Det är verkligen roligt och tillfredställande att se förändringarna sakta ta form. Roligt att så många besökare vill tar del av trädgården!

Vill du prata om min bok och särskilt begåvade barn så gör jag gärna det!

Du är varmt välkommen!

2021 – 01 -12

Träffar: 294