Trädgården

Piazzan och orangeriet – “Villa Corona” (Kronhem på italienska) anno 2020.

Trädgården är öppen maj-augusti. Entré 100 kr. Barn under 12 år fri entré.

“Solsidan”, sa en gammal Knivstabo om Kronhem. Om läget i skogskanten med åkrarna, västanvinden och utsikten. Med ett berg, en äng, och olika trädgårdsrum delvis omgivna av häckar och kastanjestaket. Odlingar i fruktträdgården, salongen och potager för husbehov, lust och fägring. Ett orangeri och en piazza för fåfängans skull, där Medelhavet möter Uppland och det faluröda. Långsamt, över tid får den här trädgården ta form, anpassad till platsen och dess förutsättningar. Tanken att använda Kronhem i min verksamhet fanns där från första början då jag flyttade in för mer än 25 år sedan, men att trädgården skulle dra uppmärksamhet kunde jag aldrig föreställa mig. Trädgården är avkoppling för mig och en stor inspirationskälla i mitt måleri. Att nu få visa den känns fantastiskt roligt!

Ni är många som har uppmuntrat mig genom åren att ta steget. Sommaren 2024 blir min tredje sommar med öppen trädgård. Alla datum finner du under Aktuellt! Som alltid kan du boka en egen tid som passar dig bättre. Vill du ha en guidning krokar jag gärna arm!

Orangeriet och trädgårdsskjulet.
När du besöker trädgården får du tillgång till Trädgårdsbutiken där det säljs plantor, sådant som växer här till ett förmånligt pris.
Det gör ont att släppa en god idé när den skulle ha blivit så bra. En fristående, sittvänlig mur i naturstensblock längs fågelbadet… Trädgården bakom huset vill jag ägna mer tid åt. Sommarens projekt? Jag behöver tänka om!

Visningar: 1428